Παρά την αυξανόμενη εστίαση στη διατροφή και τις πιο υγιεινές επιλογές εστιατορίων, η βιομηχανία γρήγορου φαγητού συνεχίζει να είναι ισχυρή και οφείλεται κυρίως στην προσαρμοστικότητα και την προθυμία της να ακούει τις ανάγκες των πελατών της και να κάνει τις αντίστοιχες αλλαγές. Σήμερα, η ζωή έχει ταχύτερους ρυθμούς από ποτέ και οι περισσότεροι άνθρωποι λόγω της κρίσης στην οικονομία παρακολουθούν κάθε ευρώ, οπότε η ανάγκη για επιλογές γρήγορου και οικονομικού φαγητού είναι ακόμα ισχυρή.

Ακολουθούν ορισμένες τάσεις στο γρήγορο φαγητό:

 • Ένα πράγμα που θα κυριαρχήσει σύντομα είναι τα πικάντικα τρόφιμα. Οι άνθρωποι τα τρώνε και έτσι θα δείτε περισσότερα εστιατόρια γρήγορου φαγητού που προσφέρουν περισσότερα πιάτα για να δελεάσουν τον πικάντικο ουρανίσκο.
 • Με τις συνεχιζόμενες αυξημένες τιμές στο βόειο κρέας και την προσοχή στους κινδύνους για την υγεία της υπερβολικής κατανάλωσης κόκκινου κρέατος, όλο και περισσότερες αλυσίδες γρήγορου φαγητού αυξάνουν τις επιλογές κοτόπουλου.
 • Ο καφές cold brew, όπου οι αλεσμένοι κόκκοι του καφέ βυθίζονται σε νερό θερμοκρασίας δωματίου ή κρύο νερό για τουλάχιστον 12 ώρες, αυξάνεται σε δημοτικότητα. Οι άνθρωποι προσελκύονται από τις τολμηρές γεύσεις του και ακόμη και σε πιο κρύους μήνες οι άνθρωποι το επιλέγουν περισσότερο από το παραδοσιακό ζεστό φλιτζάνι καφέ.
 • Το χρώμα των βασιλιάδων για αιώνες, το μωβ, εμφανίζεται επίσης περισσότερο στα πιάτα των ανθρώπων. Από μωβ λάχανο και acai έως μωβ γλυκοπατάτες και καλαμπόκι, θα δείτε περισσότερα μωβ φαγητά και πιάτα στο μενού ακόμη και σε αλυσίδες fast food.
 • Για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπήρχε η άποψη ότι πάρα πολλά αυγά ήταν ανθυγιεινά, αλλά πρόσφατα ξεκίνησαν να κάνουν την επιστροφή τους ως μια υγιής επιλογή για πρωτεΐνες. Επομένως, περιμένετε να δείτε τα αυγά να εμφανίζονται σε περισσότερα πιάτα, και ειδικά ο κρόκος.
 • Όλο και περισσότερα γρήγορα εστιατόρια προσφέρουν περισσότερες επιλογές μπολ και όχι μόνο μπολ σαλάτας. Προσφέρουν μπολ με δημητριακά και λαχανικά που προετοιμάστηκαν ακριβώς μπροστά στον πελάτη, ώστε να μπορούν να δουν τη φρεσκάδα από πρώτο χέρι. Αυτή είναι μια εξαιρετική υγιεινή επιλογή για εκείνους τους πελάτες που θέλουν να μείνουν μακριά από τα burgers και τις πατάτες.
 • Η δημιουργικότητα είναι η ψυχή κάθε επιχείρησης και η βιομηχανία γρήγορου φαγητού δεν διαφέρει. Ενώ ορισμένα τρόφιμα είναι το βασικό στοιχείο της βιομηχανίας τροφίμων, όπως μπιφτέκια, σάντουιτς κοτόπουλου, πατάτες, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να γεμίσετε τα πράγματα για να διατηρήσετε τους πελάτες σας. Προσθέστε απίθανα συστατικά στο μπιφτέκι σας για μια επιπλέον έκρηξη γεύσης ή ιδιαίτερη εμφάνιση.
 • Υπήρξε πολλή φήμη για το kombucha, ένα τσάι με πολλά οφέλη για την υγεία τον τελευταίο καιρό, και θα δείτε περισσότερες αλυσίδες γρήγορου φαγητού να το προσφέρουν στο μενού των ποτών τους. Επειδή είναι χαμηλό σε θερμίδες και υγιεινό, οι πιο συνειδητοποιημένοι πελάτες σας θα το καταναλώσουν.
 • Παραδοσιακά, οι αλυσίδες γρήγορου φαγητού δεν επικεντρώθηκαν ποτέ στην προσφορά ποικίλων επιλογών λαχανικών. Θα προσφέρουν ίσως μία ή δύο επιλογές, αλλά η πλειοψηφία θα αφορά πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Αυτό θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια καθώς περισσότερα εστιατόρια γρήγορου φαγητού δίνουν στα λαχανικά μια πιο εξέχουσα θέση στα μενού τους. Οι λάτρεις της χορτοφαγίας θα λατρέψουν ότι μπορούν να πάρουν πιο υγιεινές επιλογές φαγητού, αλλά ακόμα με γρήγορη εξυπηρέτηση και πιο οικονομική τιμή.
 • Οι περισσότερες επιλογές πρωινού γρήγορου φαγητού επικεντρώνονται σε γρήγορα πιάτα όπως σάντουιτς, ομελέτα, τηγανίτες ή σε ένα πιο υγιεινό φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης με γιαούρτι, αλλά πολλά εστιατόρια γρήγορου φαγητού προσφέρουν τώρα πιο δημιουργικά γεύματα, όπως κις ή γαλλικό τοστ, καθώς γίνεται και προσθήκη απροσδόκητων συστατικών όπως το αβοκάντο.
 • Λόγω της αυξημένης προσοχής για την υγιεινή διατροφή και την προστασία του περιβάλλοντος, η τάση «από το αγρόκτημα στο τραπέζι» συνεχίζει να είναι ισχυρή και θα δείτε περισσότερα εστιατόρια γρήγορου φαγητού να υιοθετούν την τοπική προμήθεια τροφίμων και να κάνουν τα περισσότερα οργανικά συστατικά προτεραιότητα στις εγκαταστάσεις τους.

Πηγή: www.mbbmanagement.com