Είστε ιδιοκτήτης εστιατορίου και πρέπει να γνωρίζετε ό,τι μπορείτε για τον κλάδο σας για να διατηρήσετε την επιχείρησή σας εντός των σύγχρονων απαιτήσεων. Άλλωστε, η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις μπορεί να σας βοηθήσει να πυροδοτήσετε τη δημιουργικότητά σας, να δώσετε ιδέες για το μενού σας και να εμπνεύσετε νέες ιδέες για το πώς να προσφέρετε την εκπληκτική εμπειρία φαγητού στους πελάτες σας.

Και δεν είναι μόνο οι τάσεις των τροφίμων που πρέπει να ακολουθήσετε. Πρέπει να γνωρίζετε τις τελευταίες τάσεις στη διακόσμηση, τις υπηρεσίες, τις αλυσίδες εφοδιασμού, την τεχνολογία και τη δομή των επιχειρήσεων για να διασφαλίσετε ότι η επιχείρησή σας θα γίνει και παραμένει επιτυχημένη.

Μια πτυχή της βιομηχανίας τροφίμων που κερδίζει μεγάλη δημοτικότητα είναι η βιωσιμότητα. Παρόλο που τα εστιατόρια και η μεγαλύτερη βιομηχανία φιλοξενίας υπέστησαν τεράστιες διαταραχές κατά τη διάρκεια της περιόδου 2020-21, περισσότερη έμφαση από ποτέ έχει δοθεί στις πρακτικές βιωσιμότητας των εστιατορίων. Αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να υποκινηθεί από τη νέα προσοχή στο πώς το κλείσιμο των οικονομιών λόγω της πανδημίας έχει επηρεάσει το κλίμα και την επίδραση της μαζικής παραγωγής τροφίμων στο περιβάλλον.

Αυτή η οικολογική συνείδηση ​​έχει οδηγήσει τους ανθρώπους να επιλέγουν εστιατόρια που είναι αφιερωμένα σε βιώσιμες πρακτικές στην καλλιέργεια, την προετοιμασία και το σερβίρισμα φαγητού.

Πολλά ιδρύματα συνεργάζονται άμεσα με καλλιεργητές, αγρότες και ψαράδες, ζωοτρόφους σε δασικές εκτάσεις, ή καλλιεργούν τα δικά τους προϊόντα και εκτρέφουν τα δικά τους ζώα και να χρησιμοποιούν αναγεννητικές μεθόδους.

Έχει γίνει τόσο μεγάλη αυτή η τάση που ο οδηγός Michelin, η Βίβλος των σεφ και των καλοφαγάδων σε όλο τον κόσμο, έχει συμπεριλάβει μια νέα κατηγορία για αυτούς τους τύπους εγκαταστάσεων. Όσοι οργανισμοί θεωρούν τους εαυτούς τους υπεύθυνους για τις περιβαλλοντικές και προάγουν τις ηθικές επιλογές τους, αποκτούν ένα πολυπόθητο Michelin Green Star.

Αν και αυτός ο χαρακτηρισμός εφαρμόζεται μόνο σε εστιατόρια στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, η τάση θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Πηγή: eposnow.com