Η γαστρονομία πέρα από υλικά υψηλής ποιότητας και ιδεών για να ανθίσει χρειάζεται και τις κατάλληλες συσκευές. Τα τελευταία χρόνια στην μαγειρική εισχωρούν όλο και περισσότερες συσκευές που δίνουν τη δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να πειραματιστούν και να υιοθετήσουν νέες τεχνικές, δημιουργώντας μοναδικά πιάτα.

1. Instant Pot
Το Instant Pot είναι μια συνεχώς αυξανόμενη τάση τροφίμων εδώ και χρόνια και δεν δείχνει κανένα σημάδι επιβράδυνσης ως τάση τροφίμων για το 2021. Το να έχετε μια μικρή “χύτρα” ανοίγει τόσες πολλές δυνατότητες για γρήγορο μαγείρεμα. Η ευκολία και τα στοιχεία εξοικονόμησης χρόνου αυτής της συσκευής είναι  ακριβώς αυτό που αυξάνει τη δημοτικότητα της φρέσκιας, σπιτικής κουζίνας το 2021.

2. Air Fryer
Όπως το Instant Pot, έτσι και η φριτέζα αέρος βρίσκεται στο ραντάρ πολλών καλοφαγάδων εδώ και μερικά χρόνια. Αυτή η εύχρηστη συσκευή κουζίνας συνδυάζει το καλύτερο από διαφορετικές τεχνικές. Τα γεύματα είναι πιο υγιεινά και με χαμηλότερη σπατάλη (λιγότερο λάδι) και χρειάζονται και πολύ λιγότερο καθαρισμό στο τέλος.

Ενώ η φριτέζα αέρος δεν έχει το ακριβές αποτέλεσμα μιας παραδοσιακής φριτέζας, σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τραγανά, χορταστικά παρασκευάσματα που είναι πολύ χαμηλότερα σε θερμίδες. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που αυτό το gadget παραμένει κυρίαρχο στις γαστρονομικές τάσεις το 2021.

Πηγή: cozymeal.com