Πολλοί άνθρωποι που πραγματικά λατρεύουν τη μαγειρική και είναι ερασιτέχνες, θα ήθελαν πάρα πολύ να μάθουν όλα τα μαγειρικά κόλπα των μεγάλων chef, αλλά ακόμη και οι επαγγελματίες, θα ήθελαν να θυμηθούν τις πολύ σημαντικές συμβουλές που κέρδισαν κατά την φοίτησή τους σε σχολές μαγειρικής.

Για όλους αυτούς, λοιπόν, παρακάτω παρουσιάζονται τα σημαντικά μαγειρικά κόλπα, που είναι απλά και αποτελεσματικά, και θα βοηθήσουν κάθε έναν ξεχωριστά να ανταγωνιστεί τους σπουδαίους του χώρου.

1) Η σωστή θερμοκρασία.

Το τέλειο ψήσιμο κάθε κομματιού κρέατος, είτε πρόκειται για μοσχαρίσια μπριζόλα, είτε όχι, προϋποθέτει τη σωστή θερμοκρασία. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι δεν εννοείται μόνο η θερμοκρασία μαγειρέματος, αλλά και η θερμοκρασία στην οποία βρίσκεται το κρέας προτού μαγειρευτεί. Είναι πολύ σημαντικό το κρέας να μην αρχίσει να ψήνεται αμέσως μόλις βγει από το ψυγείο, αλλά θα πρέπει πρώτα να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου.

2) Το ζουμερό κρέας.

Κάθε είδους κρέατος, είτε πουλερικό, είτε κόκκινο κρέας, χρειάζεται αρκετό χρόνο συνήθως για να ψηθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πολλές φορές το κρέας να στεγνώνει, και να χάνει τους χυμούς του, κάτι που το κάνει λιγότερο ενδιαφέρον. Πολλοί chef για να αποφύγουν ένα κρέας στεγνό και ενδεχομένως άνοστο, το τοποθετούν σε άλμη. Η άλμη αυτή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι 3 ποτήρια νερό, 1/4 ποτηριού αλάτι και 1/4 του ποτηριού ζάχαρη. Τοποθετείτε το κρέας μέσα στην άλμη, ώστε να σκεπάζεται από αυτή και ύστερα αποθηκεύεται στο ψυγείο.

3) Η ελαφριά ζύμη.

Ο χρυσός κανόνας για να επιτύχει μια σωστή ζύμη, είναι να βγουν το βούτυρο και τα αυγά από το ψυγείο το προηγούμενο βράδυ, ώστε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Επίσης, καλό είναι κάθε ζύμη, ανεξαρτήτως συνταγής να ξεκουράζεται, και εφόσον έχει μαγιά, να τοποθετείται σε ένα ζεστό μέρος για όση ώρα το ζυμάρι χρειάζεται.

4) Η ζάχαρη δεν είναι μόνο για τα γλυκά.

Η ζάχαρη είναι εξίσου σημαντική όσο το αλάτι και μπορεί να δώσει εξαιρετική γεύση. Προσθέστε ζάχαρη σε πιάτα με τουρσί, λιαστές ντομάτες, ντομάτες, και οτιδήποτε άλλο ανάλογης γεύσης, και μειώστε την ξινή γεύση, και το pH του φαγητού, δίνοντας ταυτόχρονα μια μοναδική γεύση στο φαγητό.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ακόμη περισσότερα μαγειρικά κόλπα που θα αλλάξουν τις μαγειρικές πρακτικές σας:

ΠΗΓΗ: