Το μέλι είναι ένας νέος και υγιής τρόπος για να γλυκάνετε τον καφέ σας! Όχι μόνο παρέχει μια νέα διάσταση στο ρόφημά σας, αλλά παρέχει επιπλέον πολλά οφέλη για την υγεία!
Είναι κοινή γνώση ότι το μέλι παράγεται από τις μέλισσες, αλλά υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες μελιού. Ο τύπος και η γεύση εξαρτώνται από τα λουλούδια που επικονιάζουν οι μέλισσες. Η προσθήκη μελιού στον καφέ όχι μόνο γλυκαίνει το φλιτζάνι, αλλά προσθέτει επίσης μια άλλη διάσταση της γεύσης!

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη μελιού. Ακολουθεί μια σύντομη λίστα με μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τύπους μελιού με τις αντίστοιχες γεύσεις τους:
-
Acacia – πολύ ελαφρύ και πολύ γλυκό με καθαρή κλασική γεύση μελιού
-
Alfalfa – ελαφρύ με ήπια γεύση
-
Basswood – ελαφρύ με έντονη γεύση
-
Blackberry – βαθιά και πλούσια με φρουτώδη γεύση στο παρασκήνιο
-
Buckwheat – γεμάτο σκούρο μέλι με έντονη και πικάντικη γεύση
-
Chestnut – σκούρο με έντονη και ελαφρώς πικρή γεύση
-
Clover – ελαφρύ με ήπια γεύση
-
Eucalyptus – σκοτεινό με μια ένδειξη μενθόλης
-
Fireweed – ελαφρύ με πολύπλοκη γεύση
-
Heather – κεχριμπάρι με έντονη πικρή γεύση και καπνιστό, ελαφρώς γλυκό φινίρισμα
-
Lavender –πορτοκαλί χρώμα με ελαφριά γλυκιά γεύση λεβάντας
-
Macadamia Nut – σκούρο χρώμα σοκολάτας με γλυκιά γεύση και άρωμα λουλουδιών
-
Oil Seed Rape – κίτρινο ή γαλακτώδες χρώμα με φρέσκια γεύση λουλουδιών και φρούτων
-
Orange Blossom – ελαφρύ μέλι με γλυκιά γεύση εσπεριδοειδών
-
Palmetto – ήπια με ισορροπημένη γλυκύτητα
-
Sourwood – πολύ ελαφρύ και αρωματικό με γεύση γλυκάνισου και μπαχαρικών
-
Sage – ήπια με ισορροπημένη γλυκύτητα
-
Tupelo – ελαφρύ χρυσό μέλι με βαρύ σώμα και ξεχωριστή γεύση
-
Wildflower – ελαφρύ μέλι με φρουτώδη πλούσια γεύση
Πηγή: www.littlecoffeeplace.com