Τα τελευταία χρόνια ο καφές μεταμορφώνεται και μας θυμίζει γεύσεις και αρώματα από αγαπημένα μας γλυκά, κάτι το οποίο αρέσει ιδιαιτέρως σε μεγάλο μέρος του κοινού και κυρίως στις μικρότερες ηλικίες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα κλασικά και γνήσια αρωματικά δεν έχουν πια θέση τον καφέ μας.

Πολλοί είναι οι καταναλωτές άλλωστε, που αντί να επιλέξουν τη ζάχαρη ή τα τεχνητά γλυκαντικά και σιρόπια, προτιμούν την παραδοσιακή συνταγή, και πασπαλίζουν το καφέ τους με κανέλα ή κακάο χωρίς ζάχαρη, προσδίδοντας ένα φυσικό πλούσιο άρωμα στην κούπα τους καφέ τους. Πέρα, όμως, από το άρωμα, η συγκεκριμένη προσθήκη έχει και κάποια επιπλέον πλεονεκτήματα για την υγεία μας.

ΚΑΝΕΛΑ

Με την προσθήκη κανέλας στον καφέ, αυξάνεται η γλυκύτητά του χωρίς την προσθήκης ζάχαρης. Εάν προτιμάτε κάτι γλυκό στον καφέ σας, η κανέλα είναι μια πιο υγιεινή επιλογή έναντι της ζάχαρης. Επίσης, η κανέλα είναι ένα καλό για τη διατροφή μπαχαρικό, λόγω του υψηλού αντιοξειδωτικού της περιεχομένου, αλλά και γιατί μπορεί να επηρεάσει θετικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τέλος, Η καφεΐνη στον καφέ μπορεί να είναι ο τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλός σας λειτουργεί το πρωί, αλλά η προσθήκη κανέλας στην κούπα σας, θα βελτιώσει τη γνωστική επεξεργασία του εγκεφάλου σας και θα ενισχύσει τις λειτουργίες σας.

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Η σοκολάτα περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, βιταμίνη Α και Ε, λιπαρά και αμινοξέα. Επιπλέον είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Εκτός από την αντιοξειδωτική του δράση, το κακάο θεωρείται ότι κάνει και καλό στην καρδιά.

Ο καφές, λοιπόν, μπορεί να αποκτήσει άρωμα και γεύση χωρίς να γίνει πιο ανθυγιεινός.

Άρθρο από το τεύχος “Χειμώνας 2020” του

CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,

Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.

Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:

https://cabare.gr/cafe-bar-restaurant-marketing/cabare-magazine-4/