Ένα νέο εστιατόριο άνοιξε πρόσφατα στο εμβληματικό King’s Road, τη γειτονιά συνώνυμο με εναλλακτικά βρετανικά κινήματα μόδας, μουσικής και ποπ κουλτούρας του 20ού αιώνα από mods και hippies έως New Romantics.

Οι σχεδιαστές του Child Studio με έδρα το Λονδίνο άντλησαν την έμπνευσή τους από αυτές τις πολιτιστικές αναφορές κατά τη δημιουργία του χώρου. Η έμπνευση για το σχεδιασμό προήλθε από τη βάση του Βρετανικού βιωματικού designστα από τα μέσα του αιώνα – και τις «καφετέριες Formica», που άρχισαν να εμφανίζονται στο Λονδίνο στη δεκαετία του ’50. Συνήθως δημιουργούνταν από οικογένειες Ιταλών μεταναστών, και σε αυτά τα καφέ μπαρ σερβίρονταν απλά σνακ και ποτά σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους από πλαστικοποιημένες επιφάνειες και παστέλ αποχρώσεις.

Αυτό ήταν η αρχή της «κουλτούρας καφέ» στο Λονδίνο με το King’s Road στο επίκεντρο,  προσελκύοντας μουσικούς, φωτογράφους και μποέμ χαρακτήρες όλων των στυλ.

   

Ο ζωντανός χώρος είναι επενδεδυμένος από τοίχο σε τοίχο με ροζ κουφετί χρώμα, το οποίο συνεχίζεται κατά μήκος των ταμείων και στις κορυφές των τραπεζιών. Το ρυθμικό μοτίβο δημιουργείται με ξύλο κερασιάς. Άλλα διακριτικές αναφορές στο παρελθόν περιλαμβάνουν δάπεδο με πλακάκια μωσαϊκού, ράφια από ξύλο κερασιάς και νέον σήμανση.

Το καφέ ολοκληρώνεται με αξεσουάρ με τα κλασικά κομμάτια φωτισμού των Ευρωπαίων σχεδιαστών, από τα μέσα του αιώνα, Poul Henningsen, Jacques Biny και Luigi Massoni.

Το “Humble” είναι μια απεικόνιση για το King’s Road της εποχής που η Vivienne Westwood δημιούργησε την πρώτη της μπουτίκ στο δρόμο, οι Rolling Stones παρέμεναν στο περίφημο «Chelsea Drugstore» και στον δρόμο υπήρχαν χίπηδες, πανκ και παιδιά μόδας.

Το καφέ βρίσκεται πίσω από μια χαρακτηριστική ξύλινη βιτρίνα. Η πρόσοψη αποσπάστηκε από τις μεταγενέστερες προσθήκες για να αποκαλυφθούν τα αρχικά χαρακτηριστικά της, συμπεριλαμβανομένων των περίτεχνων σχεδίων από χυτοσίδηρο. Η μακριά και η στενή κάτοψη ενημέρωσε τη διάταξη με ένα μακρύ κάθισμα που πλαισιώνει τη μία πλευρά. Ένα φωτισμένο με κεράσι lightbox πλαισιώνει τον πάγκο «ανοιχτής κουζίνας» προς τα πίσω του χώρου, δημιουργώντας ένα κινηματογραφικό σημείο εστίασης ενώ προσφέρει μια ματιά στα παρασκήνια της διαδικασίας παρασκευής τροφίμων που εστιάζει σε φυτικά συστατικά.

Το μενού παρουσιάζει μια σύγχρονη φυτική οπτική των κλασικών ιταλικών πιάτων με μια έμπειρα επιμελημένη επιλογή από βίγκαν πίτσες.

Οι πίτσες με βάση το κουνουπίδι περιλαμβάνουν τρούφα και μανιτάρια, κρεμώδες σαφράν και σπαράγγια, Diavola με πεπερόνι χωρίς κρέας και μια κλασική Margherita με μοτσαρέλα vegan. Ένα λευκο αλεύρι που είναι πιο εύπεπτο χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει μια τραγανή έκδοση της focaccia, ενώ παράλληλα οι σαλάτες περιλαμβάνουν πατάτα με μαγιονέζα ποπ κορν, παντζάρια με φουσκωτό ρύζι και μάραθο. Οι εποχιακές σούπες χρησιμοποιούν φρέσκα υλικά για το Spring Green και το Humble’s Miso. Τα ποτά αποτελούνται από μοντέρνα αναψυκτικά, καφέ μέχρι το Humble Latte – ένα πλούσιο φυτικό ρόφημα με βάση το χρώμα ροζ- ως εναλλακτική λύση για καφέ ή τσάι.