Η Ichiran με έδρα την Ιαπωνία έχει πλέον υποκαταστήματα σε δύο τοποθεσίες στη Νέα Υόρκη και το δημοφιλές εστιατόριο που προσφέρει ramen είναι γνωστό για τους χώρους Solo Dining, όπου οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν το γεύμα τους μόνοι τους, χωρίς να τους αποσπά κάτι την προσοχή.

Ichiran Ramen

Το εστιατόριο, μάλιστα, έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να μην χρειάζεται ο πελάτης να μιλάει με τον σερβιτόρο για παραγγελία ή όταν παραδίδεται το φαγητό στο τραπέζι.

Αναλυτικά, ο πελάτης  παραγγέλνει συμπληρώνοντας μια φόρμα, ένας σερβιτόρος παίρνει την φόρμα, χωρίς να πει ούτε μια κουβέντα και λίγο αργότερα εμφανίζεται η παραγγελία. Μόλις ο πελάτης τελειώσει την παραγγελία του πατάει ένα κουμπί και το πιάτο του  εξαφανίζεται αμέσως.

Το Ichiran δεν είναι γνωστό για το διαφορετικό του μενού. Στην πραγματικότητα, προσφέρουν μόνο έναν τύπο ramen: Tonkotsu Ramen, κατασκευασμένο από ζωμό χοιρινού κρέατος. Το μενού, ωστόσο, είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο και οι πελάτες έχουν πολλές επιλογές, από το επίπεδο μπαχαρικών μέχρι τη ζύμη.