Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, οπότε όλα τα εστιατόρια προσπαθούν να μπουν στο κλίμα των γιορτών. Ο γιορτινός στολισμός είναι το σημαντικότερο στοιχείο, πόσο μάλλον όταν αυτός αφορά τη διακόσμηση του τραπεζιού. 

γιορτινός στολισμός

Ο γιορτινός στολισμός του τραπεζιού σε ένα εστιατόριο είναι η πρώτη και η τελευταία εντύπωση που δίνεται σε έναν πελάτη. Είναι το μέσο που θα κάνει τους πελάτες του εστιατορίου να νιώσουν τα Χριστούγεννα, και κατ’ επέκταση την ζεστασιά και την οικειότητα που απαιτείται μέσα στις γιορτές.

Φυσικά ο γιορτινός στολισμός χρειάζεται μελέτη. Το πρώτο βήμα είναι η απόφαση του ποιου ύφους ταιριάζει περισσότερο στο στυλ του εστιατορίου και στη συνέχεια το χρώμα που θα αποτελέσει τη βάση της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης.

Τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα χρώματα είναι το κόκκινο, το πράσινο και το χρυσό, παρόλα αυτά ο τολμών νικά, αφού τα πιο πρωτότυπα χρώματα, παλ ή ακόμα και μαύρο μπορούν να αποδώσουν το χριστουγεννιάτικο κλίμα που αποζητάτε, με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο.

Παρακάτω θα δείτε μερικές ιδέες σε διαφορετικά στυλ για τον γιορτινό στολισμό του τραπεζιού του εστιατορίου σας!

  • Για ένα γιορτινό αλλά φυσικό κλίμα, μπορεί κανείς να δημιουργήσει συνθέσεις από αποξηραμένα φρούτα, έλατο κλπ με τα σερβίτσια. Αυτό θα δώσει μια πιο οικολογική διάσταση στα Χριστούγεννα στο εστιατόριο.
  • Για ένα πιο κλασικό στυλ, ο γιορτινός στολισμός μπορεί να γίνει με τα παραδοσιακά χρώματα των Χριστουγέννων. Κόκκινες μπαλίτσες, μπαστουνάκι κλπ μπορούν να δώσουν μια παιχνιδιάρικη αίσθηση λόγω των ημερών.
  • Ένα διαφορετικό στυλ στολισμού τραπεζιού μπορεί να διακατέχεται από ένα συγκεκριμένο χρώμα. Μπορεί, λοιπόν, κανείς να επιλέξει ένα διαφορετικό και πρωτότυπο παλ χρώμα και να δημιουργήσει συνθέσεις από χαρτοπετσέτες, μπάλες, πιάτα, κορδέλες όλα στις αποχρώσεις του κεντρικού χρώματος.
  • Στο ίδιο μήκος κύματος, και ανάλογα με το ύφος του εστιατορίου, το μαύρο χρώμα μπορεί να γίνει το κλειδί της γιορτινής διάθεσης. Το μαύρο ως η βάση του στολισμού του τραπεζιού μαζί με στοιχεία σε χρώμα χρυσό μπορούν να εκτινάξουν τη γιορτινή διάθεση κάθε επισκέπτη δίνοντας μια αύρα πολυτέλειας και κομψότητας.

Τέλος, προσπαθήστε να υιοθετήσετε το στυλ που ταιριάζει στην δική σας επιχείρηση. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να το “πουλήσετε” σωστά και κατ’ επέκταση να μείνουν οι επισκέπτες σας ικανοποιημένοι.

ΠΗΓΗ: