Διατηρώντας την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της φιλοξενίας του, το Novotel Αθηνών εμπλουτίζει τις υπηρεσίες του με νέα «τεχνολογικά» εργαλεία, για ακόμη πιο βελτιωμένη εμπειρία διαμονής. Η συγκεκριμένη ενέργεια απαντά στις ανάγκες μίας διαρκώς αυξανόμενης κατηγορίας επισκεπτών, για τους οποίους η τεχνολογία είναι απαραίτητη και συνυφασμένη με έννοιες όπως άνετη διαμονή, ποιότητα ζωής και πρόσβαση σε πληροφορίες για τον προορισμό τους, σε πραγματικό χρόνο.

Ξεκινώντας την τεχνολογική ξενάγηση στο NovotelΑθηνών, πέρα από την δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω WiFi βέλτιστης ποιότητας σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να κάνουν δωρεάν χρήση του webcorner στους 2 Apple iMac υπολογιστές με τις αντίστοιχες υπηρεσίες, video messaging, boarding pass & internetprinting.

Novotel_Virtual Concierge

Επιπλέον οι επισκέπτες μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο Virtual Concierge που βρίσκεται στο λόμπι του ξενοδοχείου. Πρόκειται για μία cloud εφαρμογή σε μια μεγάλη οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας 42 ιντσών που, διαδραστικά, απλά και διαισθητικά, προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με το ξενοδοχείο, την πόλη, αλλά και υπηρεσίες που επιτρέπουν στους επισκέπτες να εξερευνήσουν τη γύρω περιοχή (αξιοθέατα, χάρτες, καιρικές συνθήκες, προτάσεις εξόδου, συγκοινωνίες. κ.ά.) διαθέσιμα σε 18 γλώσσες. Πηγαίνοντας την ψηφιακή εμπειρία των πελατών ακόμη ένα βήμα παραπέρα, το VirtualConcierge είναι επίσης διαθέσιμο και ως εφαρμογή για όλες τις φορητές συσκευές (Android, iOS) μία ιδανική λύση για τους επισκέπτες που επιθυμούν αυτονομία, αφού τους δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώσουν τη παραμονή τους σύμφωνα με τις προσωπικές τους επιθυμίες.

Παράλληλα, στο χώρο ψυχαγωγίας του ξενοδοχείου, οι μικροί επισκέπτες του Novotel μαζί με τους γονείς τους μπορούν να περάσουν δημιουργικά το χρόνο με το διαδραστικό τραπέζι «Play» της Microsoft. Με οθόνη αφής 32 ιντσών, το  «Play» διαθέτει 16 παιχνίδια, κατηγοριοποιημένα σε 4 ηλικιακές ομάδες, προσφέροντας επιλογές τόσο για διασκέδαση όσο και για γνώση, κατάλληλες για παιδιά από 2 ετών μέχρι και ενήλικες. Για όσους επισκέπτες από την άλλη αναζητούν την απόλυτη εμπειρία gaming, στην άλλη πλευρά του χώρου ψυχαγωγίας μπορούν να απολαύσουν τις gaming δυνατότητες της κονσόλας παιχνιδιών XBOX Kinect 360 της Microsoft.

Επιπρόσθετα,το Novotel Αθηνών εφάρμοσε την υπηρεσία Welcome, ένα ψηφιακό προσωποποιημένο καλωσόρισμα στους πελάτες που αγαπούν την τεχνολογία και  οι οποίοι έχουν κάνει κράτηση διαδικτυακά μέσω των sites της Accor. Χάρη σε αυτή την υπηρεσία, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν online check-in δύο ημέρες πριν τη διαμονή, λαμβάνοντας ένα κείμενο καλωσορίσματος κατά την ημέρα της άφιξης τους με την επιβεβαίωση καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με το δωμάτιο, το κλειδί και άλλες πρακτικές πληροφορίες για την πρόσβαση και τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου, ενώ μόλις οι επισκέπτες φτάσουν στο ξενοδοχείο, τα κλειδιά του δωματίου παραδίδονται αμέσως, παραλείποντας τις κλασικές και χρονοβόρες διαδικασίεςcheck-in. Κατά την αναχώρηση, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα για άμεσο checkout απλά παραδίδοντας το κλειδί του δωματίου τους και εν συνεχεία θα λάβουν το τιμολόγιο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.