Το The Met Hotel στη Θεσσαλονίκη, καθώς και το Princess of Mykonos στη Μύκονο  ανάμεσα στις πρόσφατες  πιστοποιήσεις

Εντείνονται οι ρυθμοί εργασιών της EUROCERT και οι έλεγχοι που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να πιστοποιηθεί η κατηγορία κατάταξης των Ξενοδοχείων και των Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων – Διαμερισμάτων (Ε.Ε.Δ.Δ.) σε Αστέρια και Κλειδιά αντίστοιχα. Σύμφωνα με τη νομοθεσία για την διαδικασία της πιστοποίησης της κατάταξης, το σύνολο των Ξενοδοχείων και των Ε.Ε.Δ.Δ. θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την πιστοποίηση έως το τέλος του τρέχοντος έτους (31-12-2017).

Κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, κατόπιν ελέγχων από τους επιθεωρητές της EUROCERT, εκδόθηκαν τα πιστοποιητικά 22 καταλυμάτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται σημαντικές ξενοδοχειακές μονάδες, όπως το ξενοδοχείο The Met Hotel (Ξενοδοχεία Χανδρή) στη Θεσσαλονίκη καθώς και το Princess of Mykonos στη Μύκονο. Επιπλέον στο τελευταίο αυτό διάστημα, από την EUROCERT έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί τα παρακάτω ξενοδοχεία: το ξενοδοχείο – συγκρότημα κατοικιών Vathi Hotel στην ανατολική Μάνη, το Anemi Hotel στη Φολέγανδρο, το Glaros Beach Hotel στη Χερσόνησο Κρήτης, το Golden Sun στη Ζάκυνθο, το ξενοδοχείο Όνειρο στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, καθώς και το ξενοδοχείο Σκαμνός στον Παρνασσό.

Τα μέχρι σήμερα στοιχεία από την αγορά αποδεικνύουν ότι η EUROCERT έχει καταστεί εγγυήτρια της ποιότητας του ελληνικού τουρισμού, καθώς την έχει εμπιστευτεί για τον έλεγχο κατάταξης, αλλά και της ποιότητας των υπηρεσιών και υποδομών πάνω από το 30% των έως τώρα ελεγχθέντων καταλυμάτων.