Cr: Patrick Wymore/FOX

Όπως αναφέρει και το me.popsugar.com ο Gordon Ramsay δεν ντρέπεται ποτέ να πει τη γνώμη του και τις πραγματικές του σκέψεις, κάτι που επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά σε μια πρόσφατη συνέντευξη όπου παρουσιάστηκε αφοπλιστικά ειλικρινής σχετικά με τις τάσεις του φαγητού που θεωρεί ότι πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου γης. Στη συνέντευξη συζήτησε σχετικά με το καινούριο του εστιατόριο στο Las Vegas “Hell’s Kitchen” , μίλησε για το μοσχαράκι Wellington, την πουτίγκα καραμέλας, και πολλές ακόμη τάσεις που λατρεύει. Όταν, λοιπόν, ρωτήθηκε ποιες τάσεις πιστεύει ότι πρέπει να σταματήσουν στις κουζίνες των εστιατορίων, ο Ramsay απάντησε με πάθος τα παρακάτω 3 πράγματα.

1. Ο αφρός: ο Ramsay απάντησε πολύ γρήγορα και αυθόρμητα τους αφρούς ως το πράγμα που έπρεπε να εξαφανιστεί πλήρως από τις κουζίνες. Αξίζει, να αναφερθεί, όμως, ότι στο μενού του νέου εστιατορίου του συμπεριλαμβάνεται και αφρός κίτρου σε ένα από τα υπέροχα επιδόρπια που προσφέρει. Ο ίδιος είπε “αυτό αποτελεί επιδόρπιο”. Εξήγησε, λοιπόν, ότι το να φτιάχνεις αφρό από κάθε είδους αλμυρό αντικείμενο δεν είναι ένας τρόπος για να προχωρήσεις μπροστά. “ Η τελευταία εμπειρία που είχα σε ένα εστιατόριο, ήταν να μου προσφέρουν αφρό από μυελό των οστών. Τώρα κάθε φορά που το σκέφτομαι δεν το θεωρώ καν αφρό. Με τα επιδόρπια είναι διαφορετικό”. Ηθικό δίδαγμα: γίνεται αγαπητοί μου πιο στρατηγικοί με την παρασκευή του επόμενου αφρού σας. Ο Ramsay προσθέτει “Μερικές φορές δείχνουν σαν τοξική κηλίδα σε μια πεντακάθαρη πισίνα. Δεν είναι και ότι καλύτερο”

2. Wagyu: κοίταξε στο μενού πολλών διάσημων εστιατορίων ή steakhouses και αυτό που θα αντικρίσεις αμέσως είναι το Wagyu- ένα κομμάτι κρέατος που φημίζεται για τη γεύση αλλά και την εικόνα “μαρμάρου” και προέρχεται από Ιαπωνικά βοοειδή. Ο Gordon Ramsay δεν το αντέχει πλέον, και εξηγεί το γιατί . “επειδή είναι πολύ σπάνιο κομμάτι πρέπει να χρησιμοποιείται με τον κατάλληλο σεβασμό. Όπου και να πας πια υπάρχουν αυτοί οι αναθεματισμένοι κεφτέδες από Wagyu. Αφήστε το λίγο στην άκρη, αφήστε το να γίνει μοναδικό”. Για άλλη μια φοράο Gordon έχει κι ο ίδιος στο δικό του μενού κεφτεδάκια από Wagyu.

3. Λάδι τρούφας: Ο Gordon έχει κάποια περίεργα συναισθήματα σχετικά με το πιάτο mac’n’cheese με λάδι τρούφας που υπάρχει σε κάποια μαγαζιά. Όπως λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά “Το χειρότερο υλικό για εμένα είναι το λάδι τρούφας. Αυτό το φαινόμενο πρέπει να σταματήσει επιτέλους, ή έστω να περιοριστεί. Όταν οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν, το χρησιμοποιούν σαν οποιοδήποτε άλλο λάδι το περιχύνουν και καλύπτει κάθε άλλο καλό στοιχείο ενός πιάτου. Τέτοια υλικά πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε εξωφρενικά μικρές ποσότητες”.

Διαβάστε Περισσότερα:

Άρθρο από το Online Magazine:

CABARE