Μπορεί το φαγητό και το ποτό να μην είναι το βασικό ζητούμενο μίας εκδήλωσης, ωστόσο είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες, που μπορούν να καταστήσουν μια εκδήλωση επιτυχημένη ή αποτυχημένη. Η καλή εντύπωση, που θα κάνετε στο τραπέζι, μπορεί τελικά να επηρεάσει το κοινό, ώστε να δει θετικά ολόκληρη την εκδήλωση.

Είτε πρόκειται για συνέδριο, είτε για μια εταιρική εκδήλωση, η ώρα του φαγητού είναι και η ώρα, που το κοινό είναι πιο χαλαρό και πρόθυμο να δικτυωθεί στην εκδήλωση. Ως εκ τούτου, πρέπει όλα να είναι άψογα.

Οι καλεσμένοι σε μια εκδήλωση έχουν πάντα κάποιες προσδοκίες γι’ αυτή, και σε αυτές τις προσδοκίες περιλαμβάνεται και το “τι αναμένουν” από τα φαγητά και τα ποτά, που θα προσφερθούν σε αυτήν.

Τί μπορείτε να κάνετε για να ανταπεξέλθετε σε αυτές τις προσδοκίες;

Προσοχή στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα
Το κοινό – που προτιμά ποιοτικά προϊόντα- αυξάνεται συνεχώς. Εάν επιλέξετε φρέσκα, τοπικά και αυθεντικά προϊόντα, για την εκδήλωσή σας, σίγουρα θα κάνετε πιο θετική εντύπωση, από το να προσφέρετε «mainstream» πιάτα σε μεγάλες ποσότητες. Οι κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις επιτάσσουν μια πιο υγιεινή διατροφή, και μάλιστα όχι μόνο στα κύρια γεύματα, αλλά και στα απλά σνακ, τα οποία πλέον έχουν διανθιστεί με χιλιάδες συνταγές φρούτων και λαχανικών. Ακόμα και στα ποτά, που θα προσφέρετε, μπορείτε να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές, με κοκτέιλ χαμηλά σε θερμίδες, καθώς και να προτιμήσετε φυσικούς χυμούς, αντί για τους έτοιμους χυμούς του εμπορίου.

Οι ευχάριστες εμπειρίες προσδίδουν επιπλέον αξία
Το κοινό σας – ειδικά αν είναι νεαρής ηλικίας – θα διασκεδάσει περισσότερο, εάν το φαγητό περιλαμβάνει μια πιο παιχνιδιάρικη προετοιμασία πιάτου, από τον κλασικό “στημένο” μπουφέ. Για παράδειγμα, αντί τα πιάτα να είναι έτοιμα πάνω στο μπουφέ, θα μπορούσατε να δίνετε τη δυνατότητα στο κοινό να “εξατομικεύσει” το πιάτο του – ανάλογα με τις προτιμήσεις του -, έχοντας βέβαια τη βοήθεια του σεφ. Μια άλλη ιδέα, θα ήταν να κάνετε μια μικρή παρουσίαση των κρασιών, που προσφέρετε στη εκδήλωση, και έτσι να παραδώσετε ένα μικρό “μάθημα” οινογευσίας, που σίγουρα θα βρουν πολύ ενδιαφέρον οι παρευρισκόμενοι.

Εάν κάνετε υγιεινές και γευστικές επιλογές, και μετατρέψετε το γεύμα σε εμπειρία, όχι απλά θα ανταποκριθείτε στις προσδοκίες του κοινού, αλλά θα τις ξεπεράσετε!

Πηγή: SYNEDRIO – CONGRESS + EVENT, τεύχος 42