Σε δημοσίευμα του abcnews.go.com, η Elisabeth Leamy δημοσίευσε τα αποτελέσματα έρευνας -που διεξήγαγε σε 10 διαφορετικά εστιατόρια σε τρεις διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ- για να διαπιστώσει ποια σημεία φέρουν τα περισσότερα μικρόβια στα εστιατόρια.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η ρεπόρτερ Elisabeth Leamy πήρε δείγματα από τις επιφάνειες, που συνήθως έρχεται ο πελάτης σε επαφή, όταν πάει σε ένα εστιατόριο. Στη συνέχεια, ο δρ. Philip Tierno και η ομάδα του στο εργαστήριο του Τμήματος Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης εξέτασαν τα δείγματα.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα 10 σημεία των εστιατορίων με τα περισσότερα μικρόβια είναι:

10. Λαβίδες σερβιρίσματος σε self-service salad bar

9. Τα μπουκάλια με κέτσαπ

8. Βρύσες στους νιπτήρες της τουαλέτας

7. Πόμολα στις πόρτες στις τουαλέτες

6. Η περίμετρος του στομίου στα ποτήρια

5. Τραπέζια

4. Αλατιέρες

3. Φέτες λεμονιού 

2. Μενού

1. Καθίσματα

 

Άρθρο από το Online Magazine:

CABARE