του Δημήτρη Δελεβέγκου, capital.gr*

Την άδεια δόμησης για την υλοποίηση των εργασιών ανακαίνισης στο ξενοδοχείο Metropolitan επί της λεωφόρου Συγγρού, στο Π. Φάληρο εξασφάλισε η εταιρεία ξενοδοχεία Χανδρής Ελλάς, σύμφωνα με απόφαση της ειδικής υπηρεσίας προώθησης και αδειοδότησης τουριστικών επενδύσεων του υπουργείου Τουρισμού.

Η άδεια αφορά την ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων και την επισκευή δώματος (δηλαδή της ταράτσας) του ξενοδοχείου, εργασίες που εντάσσονται στο επενδυτικό πλάνο των ξενοδοχείων Χανδρή για την μετατροπή του Metropolitan hotel σε πολυτελή μονάδα με δυναμικότητα 366 δωματίων.

Επένδυση 15 εκατ. δολαρίων

Τον περασμένο Οκτώβριο ο όμιλος Marriott International υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τα ξενοδοχεία Χανδρή, που διαχειρίζονται πέντε μονάδες στην Ελλάδα, για την αναβάθμιση του ξενοδοχείου Metropolitan.

Οι εργασίες αναβάθμισης, προϋπολογισμού 15 εκατ. δολαρίων, αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2018, σηματοδοτώντας την επιστροφή του εμπορικού σήματος Marriott Athens στην ελληνική αγορά, έχοντας αποχωρήσει το 2013.

Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 366 δωμάτια, θα διαθέτει δύο σύγχρονα εστιατόρια, μπαρ στο τελευταίο επίπεδο, γυμναστήριο, πισίνα και τελευταίας τεχνολογίας χώρους εκδηλώσεων που μπορούν να προσαρμοστούν με τις υπηρεσίες της Marriott, Meetingsimagined.com.

Η εγγύτητα του ξενοδοχείου με τον Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το ανερχόμενο παραλιακό μέτωπο ανήκει στα δυνατά “σημεία” του ξενοδοχείου.

Το ελληνικό “Côte d’Azur”

Η συγκεκριμένη επένδυση συμπληρώνει το επενδυτικό παζλ στο αττικό παραλιακό μέτωπο, το οποίο μεταμορφώνεται σταδιακά σε έναν εκτός συναγωνισμού διεθνή προορισμό. Και αυτό επειδή γειτνιάζει με ορισμένα από τα πιο εμβληματικά σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το διεθνές αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και σε απόσταση δύο ωρών από σημαντικούς νησιωτικούς προορισμούς.

Η τελευταία “άφιξη” στην αττική ακτογραμμή αφορά τα Αστέρια Γλυφάδας. Εκεί θα αναπτυχθεί ένα υπερπολυτελές city resort, υπό τη διαχείριση πολύ γνωστής διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας, που θα μεταμορφώσει την έκταση των 285 στρεμμάτων στη Γλυφάδα. Με βάση το προσύμφωνο που υπεγράφη, η Grivalia καταβάλλει συνολικά 29,5 εκατ.ευρώ (17,174 εκατ. ευρώ κυρίως για υποχρεώσεις του πωλητή προς δημόσιους οργανισμούς και ασφαλιστικά ταμεία και 12,325 εκατ. για την αποπληρωμή υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, υπέρ ιδιώτη δανειστή). Το υπόλοιπο 20% της “Ναυσικά” θα παραμείνει στον έλεγχο του ομίλου Παπαθεοχάρη.

Πέραν των 29,5 εκατ.ευρώ, η Grivalia Hospitality που σχεδιάζει να αναβιώσει το φημισμένο ξενοδοχείο “Αστέρια” που λειτουργούσε κατά το παρελθόν στην έκταση (το ακίνητο ανήκει σήμερα στην ΕΤΑΔ – Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), θα επενδύσει επιπλέον κεφάλαια άνω των 60 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ενός high-end τουριστικού προορισμού, μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και τον αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Η πρώτη φάση του ανακαινισμένου Αστέρα Βουλιαγμένης αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2018, οπότε θα λάβει χώρα η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση των Ποσειδωνίων. Πρόκειται για έργα ανάπλασης, ύψους 68,4 εκατ. ευρώ, που υλοποιεί η Άκτωρ, με τη συνολική ανάπλαση να αφορά την έκταση 302 στρεμμάτων επί της οποίας έχουν αναπτυχθεί τα ξενοδοχεία Ναυσικά, Αρίων και Αφροδίτη (που βρίσκεται εκτός λειτουργίας), bungalows, η παραλία Αστήρ και η Μαρίνα Βουλιαγμένης.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: capital.gr