του Στάθη Κουσουνή, kathimerini.gr*

Ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση για τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην Κρήτη και στη Μύκονο, για την αλλαγή χρήσης κτιρίων σε ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο αλλά και για τη μετατροπή διατηρητέου κτιρίου σε τουριστική κατοικία τύπου Airbnb στη συνοικία του Ψυρρή στην Αθήνα.

Ειδικότερα, η εταιρεία Mykonos Crown A.E. εξασφάλισε άδεια για την κατασκευή ξενοδοχείου κλασικού τύπου κατηγορίας πέντε αστέρων στην περιοχή Γαρούμπενα στη Μύκονο. Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 20 στρεμμάτων. Στην εταιρεία Rethymno Resorts AΞΤΕ δόθηκε άδεια για τη κατασκευή νέας ξενοδοχειακής μονάδας κλασικού τύπου κατηγορίας πέντε αστέρων. Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 5,4 στρεμμάτων εντός του οικισμού Mυσσιρίων στη πόλη του Ρεθύμνου. Επίσης, οι κ.κ. Ελενα Γιάσκινα και Βιτάλι Ποντοσίνικοβ εξασφάλισαν άδεια για τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας τριών αστέρων με δυναμικότητα 90 κλινών εντός του οικισμού Πλάκα του Δήμου Αποκορώνου στην Κρήτη. Επιπλέον, δόθηκε άλλη άδεια σε εταιρεία για την αλλαγή χρήσης υπαρχόντων κτιρίων στη Ζάκυνθο προκειμένου να μετατραπούν σε ξενοδοχειακή μονάδα με σουίτες, κατάστημα μαζικής εστίασης και άλλες εγκαταστάσεις.

Εξάλλου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού εγκρίνουν, πλέον, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους άδειες για τη μετατροπή διατηρητέων κτιρίων σε τουριστικές κατοικίες τύπου Airbnb.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: kathimerini.gr