του Λάμπρου Καραγεώργου, naftemporiki.gr*

Νέα ξενοδοχεία ανοίγουν στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, ενδυναμώνοντας το συνολικό ξενοδοχειακό δυναμικό των δύο περιοχών και της χώρας.

Στην Κω η Thomas Cook πρόκειται να λειτουργήσει το δεύτερο ξενοδοχείο της δικής της αλυσίδας Casa Cook από τις αρχές Ιουλίου, μετά το Casa Cook Rhodes που άνοιξε πέρυσι τον Μάιο στη Ρόδο.

Το νέο ξενοδοχείο Casa Cook Kos βρίσκεται στην περιοχή Μαρμάρι της Κω. Νεόκτιστο, διαθέτει 100 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων βιλών με δίκλινες κρεβατοκάμαρες, με δικές τους πισίνες.

Στην Κω επίσης επεκτάθηκε περαιτέρω το ξενοδοχείο Michelangelo Resort and Spa που βρίσκεται στη θέση Άγιος Φωκάς, μετά την έγκριση τροποποίησης της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για το υφιστάμενο κύριο ξενοδοχειακό κατάλυμα που είναι κλασικού τύπου, κατηγορίας πέντε αστέρων, λόγω: της αύξησης της δυναμικότητάς του κατά 151 κλίνες φθάνοντας στις 511 κλίνες συνολικά και της ταυτόχρονης αύξησης της συνολικής δόμησης σε 10.460,72 τ.μ. και της συνολικής κάλυψης σε 5.611,65 τ.μ. αντίστοιχα.

Επίσης από τετράστερο σε πεντάστερο με παράλληλα επέκταση διαφόρων χώρων του αναβαθμίστηκε και το ξενοδοχείο «Ωκεανίς» μετά την τροποποίηση της ΑΕΠΟ. Το «Ωκεανίς» είναι συνολικής δυναμικότητας 659 κλινών και βρίσκεται στη θέση Ψαλίδι, του Δήμου Κω και είναι ιδιοκτησία της εταιρείας «BLUE OCEANIC ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝ/ΚΗ & ΤΟΥΡ/ΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Στη Ρόδο εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της νέας ξενοδοχειακής μονάδας κατηγορίας πέντε αστέρων και δυναμικότητας 424 κλινών, σε έκταση συνολικού εμβαδού 53.090,95 τ.µ. στην περιοχή «Πευκοί» στη Λίνδο, ιδιοκτησίας της «ΞΤΕΕ ΑΜΜΟΣ Α.Ε.».

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: naftemporiki.gr