της Βασιλικής Κουρλιμπίνη, capital.gr*

Στην εξαγορά ξενοδοχειακών μονάδων με δυνατότητες παροχής υψηλών τουριστικών παροχών, κυρίως σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς, με στόχο την αύξηση του ρεύματος επισκεπτών από τη Μεγάλη Βρετανία, προσανατολίζεται η Minoan Group Plc.

Ήδη ο όμιλος βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση πεντάστερου resort και σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το deal αναμένεται να ανακοινωθεί μετά το Πάσχα. Όμως η αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών στον τουριστικό χώρο δεν σταματά εδώ, καθώς όπως λέει το ρεπορτάζ, στελέχη του ομίλου βολιδοσκοπούν την εγχώρια ξενοδοχειακή αγορά, και δεν αποκλείονται στο εγγύς μέλλον και άλλες ανακοινώσεις.

Αφενός η άνοδος του Τουρισμού (φέτος ο αριθμός των επισκεπτών που θα έρθουν στην Ελλάδα αναμένεται να αγγίξει τα 28 εκατ.), αφετέρου η σταθερή ζήτηση από τη βρετανική αγορά, η οποία παραμένει η δεύτερη πιο σημαντική «δεξαμενή» τουριστών για τη χώρα μας μετά τη Γερμανία, ενισχύουν τα επενδυτικά πλάνα του ομίλου Minoan Group, ο οποίος διατηρεί τουριστικά γραφεία στην Αγγλία με την επωνυμία «Stewart Travel”. Πληροφορίες αναφέρουν πως η νέα μονάδα που θα ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου θα αναβαθμιστεί πλήρως, προκειμένου να υποδεχθεί τους πρώτους πελάτες την επόμενη σεζόν.

Την ίδια ώρα, σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει πλέον και η επένδυση «Ίτανος Γαία» στη Σητεία της Κρήτης στην περιοχή Κάβο Σίδερο, μετά την απόρριψη των δύο προσφυγών που είχαν κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο εγκρίθηκε πριν από ένα χρόνο το Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης του έργου.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: capital.gr